De kracht van aanraken

 

 

 

Met liefde en aandacht

Ik ben Carine, geboren in 1966. Nog altijd leergierig, ik heb tal van cursussen; oa aromatherapie, Reiki, … gevolgd maar die ene; initiatie lichaamsmassage, stak er met kop en schouders bovenuit. In die reeks werd ik gevraagd of ik al een massagepraktijk had, nee dus. En ja ik was geprikkeld, enige tijd later was ik al bezig met de opleiding beroeps bekwaam masseur. Ondertussen heb ik al meerdere bijscholingen gevolgd nl. hoofdpijn massage, rugpijn massage, voetreflexmassage, triggerpointmassage en laatst mijn certificaat behaald van “zorgmasseur”. Vanaf nu mag ik ook kankerpatiënten masseren, mensen met CVS, fibromyalgie, dementie, fysieke beperkingen en mensen die palliatief zijn. Deze laatste zijn een vergeten doelgroep en gezien deze mensen “zorg” verdienen en nodig hebben vond ik een passende massage naast de rest van mijn behandelingen.

Mensen helpen die klachten hebben, mensen laten ontspannen, een zorgmassage geven,… dat is mooi en mijn passie. Het is ongelooflijk mooi om te zien en te ervaren hoe het menselijk lichaam werkt, samenwerkt met de geest en signalen afgeeft. Je lichaam heeft je zoveel te vertellen! Ik zie het beetje als mijn missie om jou bewust(er) te maken van je lichaam, wat het je wil vertellen. En de kunst ernaar te luisteren.

Masseren past bij wie ik ben en wat ik graag doe. Ik ben er mijn hart, gevoel, hoofd en handen aan verloren. In een hectische maatschappij haal ik er het juist “drukpunt” uit.

Warme groet Carine